Yoga & Detox Weekend aan de Waddenzee

21-22-23 mei 2021

Wil je echt even de stilte opzoeken en jezelf opladen? Even weg van huis, geen telefoon en laptop, alleen maar gezond eten en heel veel yoga?

Ga dan met ons mee op een geheel verzorgd Yoga & Detox Weekend op het geheime Waddeneiland Wieringen. Met verblijf in een luxe villa, biologisch eten en een perfecte dosis yoga. Een ontspannen weekend voor rust, inspiratie en nieuwe energie. 

Gelegen midden in de polder met weids uitzicht over de omliggende weilanden ligt de Wierschuur Nieuwland. Hier heerst een serene rust. Deze bijzondere plek is van alle comfort voorzien en heeft een indrukwekkend interieur. De perfecte plek om je terug te trekken.

Je krijgt elke dag verschillende yogasessies om weer helemaal lekker in je lijf te komen. Het programma bestaat o.a. uit energieke ochtend flows van Evita om te ontgiften en een ontspannende middag of avond practice van Sabine om te herstellen. Bij mooi weer kan de yoga in de grote tuin plaatsvinden, de tuin biedt volop privacy. Maar verwacht ook een Soundbath om te helen en tot rust te komen. Tussen de sessies door is ruimte voor vrije tijd die je kunt besteden aan een wandeling langs het wad, met een boek bij de haard of te genieten van een massage.

Naast yoga is voeding ook een belangrijk onderdeel van deze Yoga Retreat. Iedere dag worden met veel liefde  gezonde en vegetarische maaltijden bereidt door Yvettes Healthy Kitchen in de ruime open keuken. Deze worden gemaakt met zoveel mogelijk lokale en biologische seizoensproducten. Yvette inspireert met smaakvolle en voedzame maaltijden en tussendoortjes zonder geraffineerde suikers. Denk aan coldpressed juices, buddha bowls en energy balls. Na afloop krijg je een aantal recepten mee voor thuis.

 

Dit Yoga & Detox Weekend is inclusief:

  • 2 overnachtingen in een luxe kamer van de boutique villa de Wierschuur Nieuwland.
  • Alle maaltijden: 2 x  biologisch ontbijt, 1 x lunch, healthy shakes & snacks, 2 x  vegetarisch diner
  • 5 Yogalessen: Yoga Nidra – Relax & Restore Yoga – Good Morning Yoga Flow –Yin Yoga – Sweet Sunday Flow
  • 1x Soundbath: Ervaar de helende werking van een klankbad
  • 1x heerlijke wollen sokken van Soxs twv €32,95
  • Onbeperkt organic koffie met havermelk, kruidenthee, home made kombucha en water met vers fruit en kruiden.
  • Recepten voor thuis
  • De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en er liggen handdoeken voor je klaar.
  • Tijd en aandacht voor verdieping en vragen.
  • Begeleiding door twee van onze toegewijde docenten, gastdocent en gastvrouw.

Optioneel bij te boeken:

Wil je tijdens deze dagen genieten van een ontspannende massage? Verwen jezelf dan door een ontspanningsmassage bij te boeken. De kosten hiervan bedragen € 35,- voor een half uur of € 65,- voor een uur.

Programma

Vrijdag:

16.30-17.00 uur: Ontvangst welkomstdrankje & healthy snack in de lounge. Inchecken kamers.

17.30-18.00 uur: Openingsceremonie op de ruime vide met karakteristieke balken en weids uitzicht.

18.00- 20.00 uur: Vegetarisch diner

20.30-22.00 uur: Relax & Restore Yoga. We laten alle (werk)stress los en gaan ontspannen het weekend in. Het is een zachte, rustige vorm van yoga. 

Zaterdag:

8.00-9.30 uur: Good Morning Flow: Een dynamische Flow om je dag vol energie te beginnen! 

9.30-10.30 uur: Biologisch Ontbijt: Mango-Chia Parfait met vers fruit, yoghurt en homemade granola.

13.00-14.30 uur: Healthy Lunch: Ottolenghi’s doperwten-courgette-basilicum soep met crumbled feta kaas

15.30-17.00 uur: Yin Yoga. In deze vorm van yoga worden de houdingen langer vastgehouden waardoor het doorwerkt op de diepere weefsels. Met als resultaat dat je meer rust en ruimte ervaart.

18.30-20.00 uur: Vegetarisch diner.

20.30-22.00 uur: Soundbath & Yoga Nidra. Ga lekker liggen, ontspan je en laat je meevoeren met deze kalmerende klankschalensessie. Het bevordert een goede nachtrust, slaap lekker!

Zondag:

9.00-10.30 uur: Biologisch Ontbijt: Spiced Oats met bessen compote, vers fruit, yoghurt en homemade granola.

10.30-12.00 uur:  Sweet Sunday Flow. Een unieke beleving voor al je zintuigen. Stel jezelf open en geniet van dit cadeautje aan jezelf.

12.00-12.30 uur: Afsluiting met vegan bananenbrood met kokosyoghurt en verse aardbeien. 

 

Ervaring met yoga is niet vereist, de lessen worden afgestemd op het niveau van de groep. Ook als je nog geen ervaring met yoga hebt ben je dus van harte welkom.

De kosten voor deze retreat zijn €525. Dit is op basis van 2-persoons kamer. De bedden kunnen zowel los van elkaar als tegen elkaar op gemaakt worden. Mocht je liever een kamer voor jezelf willen, dan geldt een toeslag van €50,- p.p.p.n. 
Reserveer de retreat via info@zenseyoga.nl
N.B. De Rijksoverheid heeft een openingsplan opgesteld en de tweede stap is het toestaan van zowel binnen als buiten sporten. Volgens de actuele planning moet dit op 18 mei ingaan. Deze retreat is dus volledig in lijn met de coronamaatregelen.
Daarnaast is de Wierschuur Nieuwland met een totale oppervlakte van 750 m2 geschikt om afstand te houden en kan er optimaal natuurlijk worden geventileerd middels de 36 ventilatieroosters in de dakramen.
Mocht de retreat toch geen doorgang kunnen vinden ivm de richtlijnen vanuit het RIVM dan kan er kosteloos geannuleerd worden.