Ashtanga

Ashtanga omvat een dynamische vinyasa-achtige flow met een vastste reeks yoga-houdingen. Het staat bekend als een van de meest intense yogavormen, gericht op het ontwikkelen van zowel kracht als flexibiliteit. Deze stijl is ideaal voor yogi’s op het intermediate niveau, waarbij een solide basis aan kracht en conditie van pas komt. De vinyasa-flow, met een vaste serie houdingen, zorgt voor een naadloze overgang van de ene naar de andere, wat leidt tot een gestructureerde opbouw van kracht, flexibiliteit, en een verbeterde energiestroom.

Tijdens een Ashtanga les worden vinyasa-achtige flows geïntegreerd, die uitmonden in poses waarin we enkele seconden blijven. Elke Ashtanga les start met 3 keer Surya Namaskara A en 3 keer Surya Namaskara B, gevolgd door vloeiende reeksen met staande en zittende houdingen, gevolgd door een afsluitende flow.

Ashtanga vertegenwoordigt een yang-georiënteerde yogavorm die je hartslag verhoogt en de energiestroom in je lichaam stimuleert. Het biedt een uitdagende workout waarbij zowel kracht als flexibiliteit worden getraind.