Kijken wat
yoga voor jou
kan doen?
Vraag hier een gratis
proefles aan!

Hatha Yoga

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is een vorm van yoga die zeer allround en iedere Hatha docent geeft zijn les op unieke wijze. Afhankelijk van de docent wordt aan het begin van de les een thema geïntroduceerd. Dat kan betekenen dat er die les specifiek aandacht is voor bepaalde lichaamsdelen (bijvoorbeeld rug, heupen of ademhaling), maar ook thema’s als vertrouwen, loslaten en acceptatie kunnen je veel brengen.

Vervolgens nodigt de docent je uit je aandacht naar binnen te richten om in je lichaam en uit je hoofd te komen, zodat je met een rustige en geconcentreerde geest aan de oefeningen kan beginnen. Na deze grondingsmeditatie warm je je lichaam langzaam op, je rekt, strekt, buigt en draait je spieren en gewrichten zodat de energie gaat stromen en je je lichaam voorbereidt op meer intense asana’s.

Vervolgens begeleidt de docent je door een reeks van staande poses, twists, voorover- en achteroverbuigingen, balans- en stretchoefeningen. Ook pranayama – ademhalingsoefeningen – kunnen daar een onderdeel van zijn.

Je eindigt de les in Savasana, een meditatieve eindrust. De docent helpt je om volledig te ontspannen en helemaal in het hier en nu aanwezig te zijn. Zo verlaat je de les, ondanks de inspanning, met meer vitaliteit, helderheid en ontspanning.

 

  • ALLROUND
  • UNIEK
  • PRANAYAMA
  • ASANA’S